Aug 162013
 

BikLjudima sa Mesecom u Biku je veoma bitno ono što im je poznato i na šta su navikli. Jake su volje i prizemni. Prate svoja čula i imaju ukorenjene navike. Obožavaju materijalni komfor – zapravo, gradnja pouzdanog i sigurnog doma i baze im obezbeđuje da se osećaju bezbedno i zadovoljno. Nije mudro terati ih da urade bilo šta, ali kada se jednom posvete nečemu, istrajni su u tome.

Postoji neka postojanost u osobama sa ovom pozicijom Meseca koja je smirujuća za njima bliske ljude.  Međutim, konzervativna crta u njima može izluđivati one progresivnog karaktera. Imaju naviku da popuste kako bi izbegli teške ili nepredvidive situacije, krize i izlive osećanja. Umesto toga, fokusiraju se na stvaranje pouzdane i sigurne atmosfere oko sebe. U vezama, ove osobe neće lako prepoznati partnerovu potrebu za promenom, rastom ili emotivnom stimulacijom.

Mesec u Biku daje romantičnu crtu. Naklonost ovih osoba je jaka, duboka i čvrsta. Topli su i osećajni. Kako je Bik praktičan zemljani znak, pozicija Meseca u njemu sugeriše sposobnost da zaštite sebe i svoje interese. Retko će napraviti prvi korak, ako se prethodno nisu uverili da je bezbedno i da će od toga imati neku korist. Generalno, ove osobe imaju pouzdan instinkt. Veoma su vezani za fizički svet i često im je naročito dobro razvijeno čulo mirisa.

Veza sa ovim osobama je lako podnošljiva. Mnogi od njih se drže svog partnera, čak i ako dođe do ozbiljnog konflikta. Bik je fiksan znak, pa ne dolazi lako do raskida. Okružuje ih neki spokoj koji deluje umirujuće. Zapravo, potrebno je dosta vremena da se dopre do njih. Međutim, moguće ih je isterati iz takta povremeno. Nisu baš prilagodljivi, na primer kada im je rutina narušena.

Iako mogu delovati bezobzirno, najčešće samo imaju crtu tvrdoglavosti koja ih čini otpornim na promene. Retko su spontani. Cene stabilnost i ne vole iznenađenja. Potrebe su im snažne a istovremeno veoma jednostavne – vole “dobre stvari” u životu. Svet pet čula je najvažniji za ove osobe. Njihova ljubav prema stabilnosti i postojanosti ih može učiniti robovima rutine. Međutim, veoma su verni i sposobni ljudi.

Comments

comments