Jul 022013
 
 Škorpija  Strelac

Ako su Škorpija i Strelac u ljubavnoj vezi, trebalo bi ih upozoriti da uspore i odvoje vreme da se međusobno upoznaju na dubljem, bitnom nivou, inače se javlja rizik da uđu u nešto nepripremljini. Ova veza se može okončati pre nego što ijedan partner shvati da je i počela, samo ako nisu pažljivi! Strpljenje će im biti bogato nagrađeno. Strelac obožava promene, novo i uzbudljivo, kao i moć pozitivnog razmišljanja. Škorpija samo želi da se približi partneru i ojača emotivne veze. U početku veze, Strelac se može osećati pritisnut Škorpijinom ushićenošću i velikim očekivanjima u ljubavi. Ako Škorpija iskontroliše svoje emocije, ovo dvoje će biti zadovoljni i srećni.

Oboje svaki dan vide kao avanturu (u Škorpijinom slučaju kao neodoljivu misteriju) i beskrajnu priliku za istraživanje, eksperimentisanjem učenje. Zajedničke ludorije ih približavaju jedno drugom. Dok Strelcu može dosaditi Škorpijina tvrdoglavost i nefleksibilnost, Škorpija može smatrati da je Strelac usijane glave. Uživaće da uče zajedno, a putovanje može biti veoma korisno za oboje. Njihova veza je stalno u pokretu!

Pluton i Mars vladaju Škorpijom, a Jupiter Strelcem. Mars je Bog Rata, širom otvara vrata Škorpijinom odlučnim, neustašivom karakteru. Mars u kombinaciji sa Plutonom predstavlja ponovno rođenje i obnovu. Jupiter se fokusira na filozofiju, više učenje, ekspanziju, optimizam, sreću i putovanja. Ovi planetarni atributi – rast, širenje i muška energija – kombinuju se da stvore vezu obostranog divljenja.

Škorpija je vodeni znak, Strelac je vatreni. Strelac je spontani partner, kreće se u smeru u kom ga hir vodi, dok su Škorpijini motivi skriveniji i teži za tumačenje. Iako može doći do nerazumevanja i pogrešnog tumačenja uzajamne motivacije, kriza će biti otklonjena. Ako se ovi ljubavnici slože da im je veza važna, njihova posvećenost i naklonost će ih voditi.

Škorpija je fiksni znak, Strelac je promenljivi. Oboje umeju da rade više stvari istovremeno kao profesionalci, stalno imaju u vidu partnerove interese, dobri su sa rođendanima, godišnjicama i porodičnim obavezama, ali ono što je zaista potrebno da bilo šta doteraju do kraja jeste Škorpijina odlučnost za to. Strelac ima potrebu da skače sa projekta na projekat, pa Škorpijina sklonost da se drži nečega čvrsto je od pomoći, u ovom slučaju. Strelac primećuje sav rad koji partner Škorpija obavi – zasigurno pokazuju zahvalnost kada znaju da je potrebno. Škorpija može biti tvrdoglava, stroga i zahtevna, pa mora naučiti da svom partneru Strelcu dozvoli ličnu slobodu i vreme za sopstvene interese. Škorpija čini Strelčeve ideje plodonosnim, čak i kada on izgubi interesovanje za njih. Za njih ne važi da samo rade i ne zabavljaju se; Strelac dolazi do izražaja sa svojim talentom za fleksibilnost, kvalitetom koji ponekad pobeđuje konačne odluke.

Najbolji aspekt veze Škorpija – Strelac? Sigurnost i fleksibilnost koju nude jedno drugom. Kada uspeju da se otvore partneru i prihvate svoje različite životne i ljubavne filozofije, imaju potencijala za vatrenu vezu, dobru povezanost i iskreno poštovanje. Dok komuniciraju i slave svoje različitosti, ovo će biti strastvena veza.

Comments

comments